Отказалият се от футбола Том Щарке рестартира кариерата си заради вратарската криза в Байерн Мюнхен. Както е известно, доскорошният резервен вратар на баварците вече работи като координатор в школата на клуба.

Щарке участваше в азиатското турне на шампионите заради контузията на Мануел Нойер. Най-добрият страж на планетата обаче получи нова травма в стъпалото на крака и това наложи "пенсионерът" Щарке да бъде извикан спешно в отбора.

Днес "чичо" Том направи тренировка с отбора и включването му в групата за мача с Волфсбург в петък беше потвърдено от треньора Карло Анчелоти. 36-годишният вратар минава за голям любимец на феновете, макар да записа малък брой мачове. Той се отличаваше със спокойствие и изключителен рефлекс. Сред силните му страни е умението да спасява дузпи.

"Том ще бъде с нас докато Ману се завърне. Той е голям професионалист и се справи добре миналия сезон. Неговата позиция е на трети вратар", каза Анчелоти по адрес на ветерана, който ще продължи да работи като координатор на вратарите в школата. Към момента първи избор за Карлето е Свен Улрайх, а втори - талантът Кристиан Фрюхтъл.