Треньорът на Байерн Мюнхен Карло Анчелоти защити своя фитнес треньор Джовани Маури, който беше посочен като виновник за новата контузия в стъпалото на най-добрия вратар на планетата Мануел Нойер.

"Когато Ману се завърна в игра, всички ние решихме, че това е най-правилното. Обстоятелствата се стекоха така, че сега той не може да играе три месеца и това е жалко за всички", започна своя коментар Анчелоти на пресконференцията преди утрешния мач с Волфсбург.

"Но единственият човек, който не участваше в темата за Нойер е Джовани Маури. Не съм от вчера. За мен той е най-добрият фитнес треньор в света. И затова не е честно той да получава критики."

"Видях се с Мануел, операцията премина добре и ние го очакваме в отбора през януари. Сега той се нуждае от спокойствие, след което ще се подготвяме заедно за втората част на сезона."

"За мача утре отпада Тиаго Алкантара, който получи лек проблем на тренировката. Не става дума за мускулна контузия, а за леки болки в срамната кост. Ариен Робен е на разположение. Давид Алаба ще се завърне за мача с ПСЖ в сряда. Ще дам възможност за изява на играчи, които не играха в Гелзенкирхен."

"Дали титлата ще се реши между нас и Дортмунд? Те са на върха в класирането и заедно с тях имаме най-големи шансове, но не мисля, че само ние ще водим борба за първото място. Хофенхайм отново играе силно. Смятам, че РБ Лайпциг ще запише нов силен сезон", завърши Анчелоти.