Направилият много силен мач при победата на Байерн Мюнхен над Шалке с 3:0 Свен Улрайх разкри как се е стигнало до контузията на титулярния вратар Мануел Нойер.

Както е известно, най-добрият страж на планетата за последните четири години е аут до края на годината, след като отново получи счупване на стъпалото на левия крак.

"Беше една обикновена ситуация по време на тренировката на вратарите. И изведнъж той изкрещя, след което се прибра в съблекалнята. Ситуацията изобщо не изглеждаше добре. Важно е да се представя добре в негово отсъствие и зная, че мога да го направя. Най-важното е отборът да постига успехи", коментира Улрайх.

Интересното е, че отказалият се през лятото бивш вратар на тима Том Щарке изрази готовност да помогне на отбора в кризисния момент, макар вече да работи като координатор на вратарите в школата.

"Ръководството със сигурност вече си задава въпроси как да реагира в тази ситуация. Разбира се, че съм на разположение, все още съм в добра форма. Ако Байерн реши, може да се обърне към мен", каза Щарке, който беше един от любимците на феновете, макар да играеше много рядко. Той се отличаваше с внасяне на спокойствие в отбора, а за капак често спасяваше и дузпи.