Легендарният бивш вратар на Байерн Мюнхен Сеп Майер разкритикува клубната политика за азиатското турне, което според него е нарушило подготовката на отбора.

Световният и европейски шампион с Германия, който става три поредни години европейски първенец с баварския колос, коментира и цената на най-скъпия футболист в историята Неймар.

"Защо трябва да се пътува 14 дни в Азия по време на лятната подготовка и да те бият наред? Те спечелиха само един мач. Това беше причината да не са във форма за началото на сезона. Летяха из Азия и не можеха да тренират нормално", коментира Майер пред вестник "Тагесцайтунг".

"По този начин не можеш да се подготвиш за цял един сезон, а подготовката е един от най-важните периоди за една кампания. Байерн успя само да стресира своите футболисти, нищо друго. А сега треньорът е обвиняван за играта. Не разбирам всичко това."

"Роберт Левандовски изрази същото мнение. Нима Байерн се нуждае от пари? Не зная дали са толкова бедни, че да пътуват непременно за Азия, за да могат да продават фланелките си."

"Що се отнася до големите трансфери, най-важна не е сумата, която се плаща, а качеството. Съмнявам се, че Неймар струва 222 милиона евро. Самият аз не струвах толкова (смее се)."

"За Байерн не е толкова драматично, че сега ще пази Свен Улрайх, защото той е доста добър вратар. По-драматично е за Мануел Нойер дали ще бъде напълно готов и във форма за световното догодина."

"Няма незаменими хора, особено в краткосрочен план. За по-дълъг период от време е различно, но аз не съм голям песимист. Улрайх вече изигра доста добри мачове, а и на Неймар няма да му пука кой ще пази за Байерн в предстоящите мачове в Шампионската лига", добави ветеранът.