Президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес даде да се разбере, че баварският колос няма да се отклони от политиката си на пазара. До момента рекордната покупка на клуба е Корентен Тлоисо (41.5 млн. евро) и дори нападателят на баварците Роберт Левандовски заяви, че трябва да се харчат повече пари за нови попълнения.

"Пазарът е прекалено горещ и сега клубовете се надскачат. Вече казах прекалено ясно, че за Байерн не е приемливо да купи футболист за 100 милиона евро", коментира Хьонес пред списание "Кикер".

"Ще дойде време, когато всички, които сега пръскат много пари, ще пекат по-малки хлебчета, защото успехът в спорта не е това, което инвеститорите в тези клубове си представят. Шампионската лига я печели само един отбор на сезон."

"Един ден инвеститорите ще си кажат "дадохме толкова много пари, а не не постигаме това, което искахме да постигнем". Ще им писне и тогава ще дойде нашето време."

"На нас ни се подхвърля, че Байерн минава покрай пазара и слиза надолу, отказвайки се да купи изключително скъп футболист. Но вместо това трябва да се пеят песни за възхвала към нас, защото сме успешни със собствената си работа и собствените си сили."

"Ако разкрием потенциала си и играчите са здрави в решаващата фаза на сезона, ние имаме своите шансове. Тогава ще имаме шанса да спечелим и Шампионската лига през този сезон", отсече Хьонес.