Байерн Мюнхен е виновен за контузията на най-добрия вратар в света за последните четири години Мануел Нойер. Поне на това мнение е Клаус Едер, който е физиотерапевт на германския национален отбор по футбол.

Според него баварският колос е форсирал завръщането на стража, използвайки неадекватно лечение, което изисква доста по-малко време за възстановяване.

"Смятам, че за всички беше ясно, че нещата могат да се развият по този начин още когато му поставиха винт в крака при първата фрактура. Това решение беше взето с цел по-бързото му връщане на терена за реванша с Реал Мадрид в Шампионската лига", изригна Едер пред телевизия "Скай спорт".

"Целият клуб, треньорът и отборът се намират под огромно напрежение и понякога се взимат такива грешни решения. Но това е задача на медицинския екип. Те трябва да се изкажат против това решение. Живеем във времена, в които точното медицинско изследване може да минимизира риска", добави Едер.

Колко чувствителни са в Байерн на темата "Мануел Нойер" се доказа и след мача с Волфсбург (2:2), когато служител на баварците побърза да "ескортира" лекаря на тима д-р Фолкер Браун, който тъкмо минаваше покрай зоната с журналистите.