Най-добрият вратар на планетата за последните четири години Мануел Нойер разкри, че играe с ортопедична плака на десния крак от 2008 година насам.

Както е известно, поредното счупване в стъпалото на левия крак на Нойер породи напрежение между неговия клуб Байерн Мюнхен и германския национален отбор по футбол.

Наскоро физиотерапевта на Маншафта директно обвини баварците, че те са принудили Мануел да се завърне в игра по-рано от нормалното, заради големите очаквания към клуба.

"Имам същата контузия на десния крак още от 2008 година насам, когато бях в Шалке. Тогава ми поставиха ортопедична плака, която все още е в крака ми", изненадващо разкри Нойер пред списание "Шпорт Билд".

Сега стражът на Байерн има плака и в проблемния ляв крак, заради който отпада вече за трети път тази година, като сега паузата ще е най-дълга - до зимата.

"Аз съм приятел на идеята да допуснеш всякакви неща по време на кариерата си, за да избегнеш ненужните отсъствия", добави Нойер, който припомня, че при счупването на крака преди девет години е бил аут за три месеца и след това повече не е усетил болка на същото място.

Така изглежда ортопедичната плака: