Треньорът на Байерн Мюнхен Карло Анчелоти защити избора си на стартов състав за мача с ПСЖ снощи, загубен с 0:3. Италианецът остави Джером Боатенг извън групата, Франк Рибери остана на пейката, а Ариен Робен влезе като късна резерва.

"Не смятам, че изборът ми на титулярен състав е бил твърде рискован. Опитах се да избера най-добрия възможен състав. Това беше тактическо решение, оставяйки Робен и Рибери на скамейката. В края съм критикуван, но това си е мой проблем", обясни Анчелоти.

"Избрах този състав, защото исках да имаме повече контрол върху играта. Сметнах, че това е добър състав и той беше такъв. Моето отношение към Рибери е същото както към всички останали футболисти. Аз нямам проблем с него. Всеки играч е наясно, че ще има мачове, в които няма да влиза в игра."

"Ясно ми е, че ще има критики към мен. Но мачът се разви срещу нас. Започнахме зле и след ранния гол трябваше да променяме стратегията си. През първото полувреме имахме добър контрол, но не успяхме да контролираме техните контраатаки. Не бяхме достатъчно опасни, липсваше ни баланс и ефикасност в атака, макар да имахме своите шансове. Свен Улрайх? Той си свърши работата и неговото представяне не повлия на резултата", добави специалистът.

Участвайте в играта на Gol.bg с прогнозите и печелете награди!