Бившият треньор на Борусия Дортмунд Томас Тухел почти сигурно ще поеме баварския колос Байерн, след като беше спипан от папараци да се качва на самолет за Мюнхен.

Според списание "Шпорт Билд" специалистът вече е провел разговор с ръководството на клуба, което търси нов наставник след уволнението на Карло Анчелоти.

Вестник "Билд" пък е направил проверка и се е оказало, че полетът на Тухел наистина е за Мюнхен, а Томас е взел със себе си багаж и.... червена фланелка, в тон с цветовете на евентуалния си нов клуб. 

Според германската телевизия Sport1 изпълнителният директор на баварците Карл-Хайнц Румениге дори е звъннал на бившия треньор Пеп Гуардиола, за да поиска неговото мнение за Тухел. 

Каталунецът е потвърдил, че това е точният човек за поста. Както е известно, двамата треньори не криеха симпатиите си един към друг, докато бяха противници в Бундеслигата. Дори се говореше, че Гуардиола е препоръчал именно Тухел за свой наследник малко преди напускането си.

Макар да спечели Купата на Германия с Дортмунд през пролетта, Тухел беше уволнен заради напрежение с някои от играчите и изпълнителния директор Ханс-Йоахим Вацке. Очаква се Байерн да обяви името на новия си треньор след паузата покрай мачовете на националните отбори.

За двата си сезона начело на Борусия Тухел постигна изключителни неща:
- 62% спечелени мачове (42 от 68) в Бундеслигата - клубен рекорд!
- 38 поредни домакински мача без загуба в Бундеслигата - клубен рекорд!
- 2.09 точки на мач средно в Бундеслигата - клубен рекорд!
- Купа на Германия, дошла след две поредни класирания във финала. Така за четвърти пореден път Борусия игра за трофея - абсолютен рекорд в германския футбол!