Авторитетното германско списание "Кикер" разкрива подробности за влошената атмосфера в съблекалнята на Байерн Мюнхен, която доведе и до уволнението на треньора Карло Анчелоти миналата седмица.

Ядрото от германските футболисти в отбора не били доволни от факта, че Карлето изпитвал видими симпатии към "испанския" лагер, съставен от Тиаго Алкантара, Хави Мартинес и дошлия от Реал Мадрид Хамес Родригес. 

Тиаго минавал за любимец на специалиста, но връзката им стигала още по-далеч. Анчелоти и въпросната група играчи вечеряли заедно и обсъждали избора на титулярен състав, както и тактиката.

Проблемите за Анчелоти в клуба обаче започнали още от реванша с Реал Мадрид в Шампионската лига. Босовете не можели да простят на треньора, че остави в игра декорирания в жълто Артуро Видал, който в крайна сметка беше изгонен в 84-ата минута и остави своите с човек по-малко на терена в продълженията на мача. 

В последните седмици италианецът видимо се дистанцирал от голяма част от играчите си. При победата с 3:0 над Андерлехт крилото Франк Рибери реагира бурно и хвърли фланелката си на пейката, което окончателно сринало отношенията между него и наставника.

На почивката на мача с Волфсбург баварците водеха с два чисти гола и Татко Карло казал само няколко думи: "Трябва да внимавате". През втората част "вълците" вкараха два гола и измъкнаха първа точка в Мюнхен от 16 години насам.

"Кикер" разкрива още, че фитнес-треньорът Джовани Маури често е виждан с цигара в съблекалнята и отделял само по около три минути за загрявката на играчите. Някои от тях били бесни и искали допълнителни тренировки, но Анчелоти им забранил!

Опитният Ариен Робен дори заяви, че неговият син тренира по-интензивно, отколкото първия отбор на Байерн. Още през миналия сезон пък вратарят Мануел Нойер и отказалите се от футбола Филип Лам и Чаби Алонсо информирали шефовете, че заниманията не се провеждат с необходимия интензитет.

Преди мача с ПСЖ (0:3) Карлето заложил за първи път на сериозен видеоанализ, но изненадал отбора, като избрал различен титулярен състав от дискутирания. Освен това той не казал нито една дума на играчите, а само поставил лист с единайсеторката на дъската и излязъл от съблекалнята...

В Германия вече се коментира широка една от най-често спряганите тези за уволнението на италианеца. Според мнозина специалисти и анализатори Анчелоти е саботирал отбора, за да бъде уволнен. Като причина се посочва негов предварителен мултимилионен договор с китайски клуб.