Ръководството на Байерн Мюнхен вече е наясно кой ще бъде следващият треньор на тима, след като Карло Анчелоти беше уволнен миналата седмица. Това твърдят две от най-авторитетните издания в Германия - вестниците "Билд", "Абендцайтунг" и "Тагусцайтунг". 

Президентът на баварския колос Ули Хьонес си е чукнал среща с мениджъра на Манчестър Сити Пеп Гуардиола, който водеше Байерн от 2013 до 2016 година. Двамата са изкарали два часа в мюнхенския ресторант Osteria Italiana и според запознати са обсъждали ситуацията на стадион "Алианц Арена".

"Дори му казах кого ще представим за нов треньор в следващите дни и той се съгласи с нашия избор", разкри Хьонес пред вестник "Абендцайтунг".

Според всички медии това означава, че става дума за треньор, който изповядва сходен стил на игра с Гуардиола. Големият фаворит е бившият наставник на Борусия Дортмунд Томас Тухел, който не крие, че се опитва да налага "тики-така" на Барса от ерата на Гуардиола там.

Именно Тухел е бил специалистът, силно препоръчан от самия Пеп миналото лято. Тогава обаче германецът все още водеше Борусия. Има вариант Гуардиола да е препоръчал своя близък приятел Луис Енрике за поста, след като вчера се появи и подобна спекулация в интернет.