Новият-стар треньор на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес ще бъде представен пред медиите в понеделник от 12.30 часа българско време, а четири часа по-късно ще изведе отбора за първа открита тренировка.

72-годишният специалист беше в пенсия над четири сезона, но направи компромис и се завърна в професията заради баварците. Сега в отбора ще настъпят и известни промени, отбелязва вестник "Билд".

Хайнкес беше приветстван в социалните мрежи от почти всички тартори - Рибери, Робен, Мюлер, Боатенг, Хумелс, Алаба. Интересното е, че точно те бяха спрягани за виновници за уволнението на Карло Анчелоти, тъй като са се обърнали срещу италианеца и неговите методи на работа.

С пристигането на Хайнкес със сигурност ще се вдигне интензитетът на тренировките. Тактиката ще бъде 4-2-3-1 и почти сигурно Хави Мартинес ще действа като опорен халф. Припомняме, че испанецът беше взет като такъв именно по настояване на Дон Юп през лятото на 2012 година.

Наследниците на Хайнкес на треньорския пост Пеп Гуардиола и Карло Анчелоти почти винаги използваха Мартинес като централен защитник, но германецът иска да го види отново като "шестица". Точно на този пост беше пуснат Мартинес от временния треньор Вили Саньол срещу Херта миналата седмица.

Хайнкес е майстор в намирането на баланса в комуникацията с играчите. Той изисква като Гуардиола, но в същото време знае кога да "отпусне", за да не обтяга отношенията си със звездите. 

Един от най-щастливите хора в Байерн в момента е д-р Холгер Бройх, който работеше с Хайнкес в Байер Леверкузен. Фитнес-гуруто се премести в Байерн през 2014 година, но остана в сянка напоследък заради италианския екип на Анчелоти. Сега Бройх отново ще има водеща роля в подготовката на отбора.