Новият-стар треньор на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес поздрави своите момчета за победата с 5:0 над Фрайбург, но все пак намери фрагменти от мача, които да критикува.

"Като цяло изиграхме много добър мач, но през първото полувреме оставихме на противника три положения. Това не трябва да ни се случва. Ще говорим за тях и ще ги анализираме. Трябва да бъдем по-сигурни и по-компактни, да не губим топката при нейното изнасяне", заяви 72-годишният специалист.

"Беше много важно да направим добър старт, да победим и да не допуснем попадение. Това дава попътен вятър, трупаш самочувствие и усещаш по-голяма сигурност. Разигравахме добре, но не трябва да отдаваме голямо значение на резултата, с оглед ситуацията, в която се намираме."

"Позитивното е, че дори при преднина от 2:0 отборът търсеше следващия гол. Това беше положително начало след резултатите в последните седмици. Предстои ни още работа. Проведох ужасно много разговори, защото за мен е важно играчите да изчистят съзнанието си. Затова и днес отборът игра с настроение."

"Все още нямам информация за състоянието на Хави Мартинес, но когато самият той пожела смяна, тогава е притеснително", добави Хайнкес относно контузията на испанеца, който беше заменен принудително през второто полувреме от Себастиан Руди.