Какво се случва с офанзивния полузащитник на Байерн Мюнхен Томас Мюлер? През сезон 2015/16 германецът завърши кампанията с 20 гола в първенството, но през изминалия и настоящия е бледа сянка на самия себе си.

Дори завърналият се на треньорския пост Юп Хайнкес призна, че Томас не изглежда толкова сигурен пред гола, както преди. Авторът на 10 гола на световни първенства е здрав, тренира усилено, често записва асистенции и отваря пространства за своите съотборници, но... не вкарва както преди.

Президентът на Байерн Ули Хьонес смята, че е наясно къде се е получила точката на пречупване за Мюлер - пропуснатата дузпа на полуфинала на Шампионската лига срещу Атлетико Мадрид през май 2016 година.

"Тогава при него се получи пропукване и от тогава досега нещата не се получават толкова добре за него", директно заяви Ули пред репортери в Инголщадт. Самият Хьонес зная какво е да профукаш дузпа в голям мач - на него му се случи на финала на Евро 1976 срещу Чехословакия.

Пропуснатата от Мюлер дузпа можеше да удвои аванса на баварците във въпросния мач, да шокира Атлетико и да прати германския колос на финала в Шампионската лига. След този свой пропуск Томас си наложи забрана да изпълнява дузпите.

"Смятам, че това е грешка от негова страна. При един общ обяд го насърчих отново да бие дузпите. Байерн се нуждае от човек като него, защото такива играчи излъчват чувството Mia-san-mia. Юп Хайнкес трябва да успокои отбора и аз съм сигурен, че моят голям приятел ще успее да го стори", каза още Хьонес.