Бившият селекционер на Германия Берти Фогтс е на мнение, че треньорът на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес може да остане на поста и през следващия сезон.

Както е известно, босовете на баварския колос обявиха, че 72-годишният специалист ще води тима само през настоящата кампания, докато бъде намерен нов треньор идното лято.

Към момента кандидатите са трима - свободния агент Томас Тухел, Юлиан Нагелсман (Хофенхайм) и Юрген Клоп (Ливърпул).

"Изобщо не съм сигурен, че Юп ще си тръгне в края на сезона. Мога да си представя, че всичко зависи от това кой друг треньор е на разположение", коментира пред t-online Фогтс, който е бивш съотборник на Хайнкес.

"За мен е ясно, че когато се говори за неговият наследник, става дума за човек с богат европейски опит. Клоп със сигурност е един от кандидатите. За мен Тухел не е част от тази категория, защото познава основно два региона - Дортмунд и Майн. Клоп е доста по-далеч от него."

"Благодарение на Юп Хайнкес най-после ни чака един вълнуващ сезон. Лайпциг игра от световна класа в Дортмунд, след като Борусия направи много силен старт. Очаквам трибой до края на сезона. Титлата ще се реши между тези три отбора", добави Берти.