Възроденият Байерн Мюнхен срази Селтик без особени проблеми с 3:0 в двубой от група "В" на Шампионската лига, игран на стадион "Алианц Арена".

Срещата започна с две груби грешки на рефера в ущърб на баварския колос, но все пак нещата си дойдоха по местата, когато Томас Мюлер направи успешна добавка отблизо след спасения удар на Левандовски.

Преди да изтече един час игра Джошуа Кимих удвои аванса на германския колос, възползвайки се от чудесния пробив и мекото центриране на Кингсли Коман. Байерн не изпусна нещата от контрол и шест минути след почивката Матс Хумелс оформи класическия резултат с глава.

Интересното е, че общо четири гола бяха отменени (три за домакините и един за гостите), като два от тях бяха дело на Тиаго. Така във втория си мач под ръководството на Юп Хайнкес мюнхенци постигат гръмка чиста победа.

Успехът позволи на Байрен да събере шест точки на второто място, докато шотландският хегемон е трети с три пункта в своя актив.


Баварците очаквано упражниха ранен домакински натиск и още в шестата минута Тиаго Алкантара разстреля противника с мощен изстрел с левия крак отблизо. Съдията Сергей Карасев обаче учудващо отмени попадението, защото сметна, че топката е напуснала очертанията на терена при паса на Роберт Левандовски. Повторенията обаче показаха, че полякът играе с топката преди тя да напусне игрището с целия си обем.

Буквално секунди по-късно съдийската бригада отново ощети Байерн, след като не отсъди очевидна дузпа за задържане на Лустиг срещу Левандовски в наказателното поле.

Преди да изтече четвърт час игра Давид Алаба направи невероятен пропуск. Той получи подарък от защитата на гостите, която не успя да се справи с острото подаване по земя от Кингсли Коман, но австриецът стреля много високо отблизо.

В 17-ата минута най-после се случи логичното и Байерн напълно заслужено откри резултата. Левандовски се провря зад защитата и нанесе удар с глава, спасен от Гордън. Томас Мюлер обаче дебнеше наблизо и направи успешна добавка.

Преди да изтече половин час игра домакините удвоиха преднината си. Кингсли Коман се изстреля по лявото крило и центрира меко в наказателното поле, където Джошуа Кимих нанесе прецизен удар с глава, за да постигне петия си гол в турнира.

До края на първото полувреме Левандовски имаше две възможности, но първо би горе, а след това беше отказан от вратаря. Още един гол на Тиаго беше отменен, като този път действително имаше засада на Матс Хумелс при паса към испанеца.

Пет минути след почивката Мюлер получи в наказателното поле, но не се полакоми и пусна за Ариен Робен. Шутът на холандеца от удобна позиция беше блокиран, но той изпълни ъгловия удар и Матс Хумелс вкара с глава.

При една от редките атаки на Селтик Тирней се възползва от грешката на Тиаго в наказателното поле и отправи точен, но слаб удар в ръцете на Свен Улрайх. Байерн отново се втурна напред, но Гамбоа блокира удара на Робен пред голлинията.

В средата на втората част беше отменено трето попадение на домакините, но този път повторенията показаха, че Левандовски е в положение на засада при подаването към себе си. Селтик имаше още една добра възможност, но снарядът на Тирней срещна пръстите на Улрайх и страничната греда.

После Робен и Левандовски бяха спрени от вратаря, но пък и Улрайх спаси два поредни удара на "детелините" при една и съща тяхна атака. Пет минути преди края на редовното време гол на Синклеър беше отменен заради засада.

В добавеното време Томас Мюлер нанесе много хубав удар с глава, но Гордън реагира и спаси.

Байерн Мюнхен - Селтик 3:0

1:0 Томас Мюлер - 17'
2:0 Джошуа Кимих - 29'
3:0 Матс Хумелс - 51'

 

Байерн Мюнхен: Улрайх, Боатенг, Хумелс, Алаба, Кимих (Рафиня - 80'), Руди, Тиаго (Видал - 67'), Коман (Хамес - 78'), Робен, Мюлер, Левандовски

Селтик: Гордън, Лустиг, Боята, Гамбоа, Тирней, Браун, Нтчам, Робъртс (Форест - 78'), Синклеър, Армстронг (Рогич - 65'), Грифитс (Дембеле - 65')