Хамбургер игра мъжки с човек по-малко, но загуби с 0:1 от Байерн Мюнхен в мач от деветия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Фолкпаркщадион".

Двата отбора записаха изключително скучно първо полувреме, в което отправиха по един удар (точен за домакините и неточен за гостите). Шест минути преди почивката северняците останаха с човек по-малко заради малко пресилен червен картон на Гидеон Юнг.

Второто полувреме беше далеч по-интересно за наблюдаване. Корентен Толисо откри резултата малко след почивката, но играта на баварците не беше на нужното ниво. Гредите спряха удари на Тиаго и Толисо, но въпреки това домакините се държаха прилично и се защитаваха смело.

Байерн събра 20 точки и се изравни с лидера Борусия Дортмунд на върха, докато Хамбургер е точно над зоната на изпадащите със седем пункта.


Домакините започнаха много смело и още в самото начало Андре Хаан отправи бомбен изстрел от дистанция, но Свен Улрайх имаше време да реагира и улови. Постепенно шампионите взеха инициативата, но така и не можеха да стигнат до интересни ситуации - Давид Алаба центрира силно, но високо, а после шут на Ариен Робен беше блокиран.

В средата на първото полувреме Робен нахлу в наказателното поле и отправи свиреп снаряд с левачката от малък ъгъл, но топката профуча покрай левия страничен стълб. Като цяло баварците контролираха играата, но изобщо не изглеждаха като страшилище за своя днешен противник.

Половин час след началото се стигна до кратък карамбол в наказателното поле на гостуващия отбор, но Улрайх излезе и боксира, а след това защитата пред него успя да се справи.

Най-интересното в мача до момента се случи в 39-ата минута, когато реферът Марко Фриц вдигна доста спорен директен червен картон на Гидеон Юнг, закачил леко в гръб за глезена набралия висока скорост Кингсли Коман.

Още след почивката Видал спечели корнер след рикошет в крака на Кириакос, а малко по-късно Корентен Толисо откри резултата. Трима бранители на Хамбургер не изчистиха в наказателното поле и влезлият като резерва Томас Мюлер чукна за французина, който вкара отблизо. Секунди след това Мюлер получи контузия и беше заменен принудително от Тиаго.

Темпото отново спадна видимо и домакините се отбраняваха смело, чакайки възможност за бърза контраатака. Двайсетина минути преди края на редовното време Тиаго Алкантара отправи много хубав удар, но беше отказан от левия страничен стълб. После и Никлас Зюле би от дистанция, но неточно.

Малко по-късно Байерн контраатакува красиво с по едно докосване и Роберт Левандовски получи в наказателното поле от Робен, но бранител се хвърли успешно на шпагат. В 82-ата минута Робен излезе сам срещу Матения, но вратарят на Хамбургер спаси, а след това Толисо нацели гредата.

Снаряд на Видал беше уловен от Матения, а в 88-ата минута Робен би много силно в аут след много хубав пробив и меко центриране на един от най-добрите на терена - Кингсли Коман. В добавеното време Коман центрира за Левандовски, чийто удар с петичка мина на милиметри от гредата.

 

Хамбургер - Байерн Мюнхен 0:1
0:1 Корентен Толисо - 52'

 

Червен картон (директен): Юнг (Хамбургер) - 39'

 

Хамбургер: Матения, Кириакос, Маврай, ван Дронхелен (Ито - 76'), Дикмайер, Сакаи, Юнг, Хънт (Холтби - 62'), Хаан (Костич - 76'), Сантос, Ууд

Байерн Мюнхен: Улрайх, Зюле, Хумелс, Рафиня, Алаба, Толисо, Видал, Хамес (Мюлер - 46') {Тиаго - 55'}, Коман (Кимих - 93'), Робен, Левандовски