Централният защитник на Байерн Мюнхен Матс Хумелс е на мнение, че РБ Лайпциг е заслужавал поне една дузпа в снощния мач от турнира за Купата на Германия, завършил 6:5 за баварците след изпълнение на дузпи.

"Чух, че според някои хора сцената през първото полувреме е била дузпа, но според други нарушението на Видал срещу Форсберг е било извън наказателното поле", започна Хумелс.

"От моя гледна точка това беше повече дузпа, отколкото дузпата за РБ през второто полувреме, когато реферът даде царицата на компенсациите и аз му го казах, а господин Цвайер (б.р. съдията на мача) се засмя. Смятам, че трябваше да им даде една дузпа", добави Матс, който коментира и ситуацията след края на първото полувреме.

Тогава Хумелс се втурна към спортния директор на РБ Ралф Рангник, който искаше да покаже на страничния съдия от телефона си, че е сбъркал в ситуацията с нарушението на Видал и че всъщност Лайпциг е бил ощетен.

"Казах на Рангник, че това не е спортсменско. Ние имахме и късмет, но той е нужен, за да печелиш такива мачове. Като цяло играем по-добре, намираме се в добро състояние, но все още не доминираме", добави бранителят.