Треньорът на РазенБалшпорт Лайпциг Ралф Хазенхютъл беше видимо бесен след поражението с 5:6 от Байерн Мюнхен за Купата на Германия снощи, дошло след изпълнение на дузпи.

"Биковете" бяха сериозно порязани от неадекватния съдия Феликс Цвайер, който незнайно защо отмени отсъдена дузпа за домакините, а после вдигна пресилен червен картон на Наби Кейта. Реферът тръгна на компенсации през второто полувреме и отсъди смехотворна несъществуваща дузпа за Лайпциг, но и това не потуши страстите в лагера на РБ.

"Съдията взима решение да отсъди дузпа и след това го отменя. Той е на три-четири метра от ситуацията, но се консултира със страничния съдия, който е на 40 метра от топката. Съжалявам, но не го разбирам. Нарушението беше на границата на наказателното поле, а тя е част от него. В такъв случай по-добре мачовете да се играят само със странични съдии", избухна Хазенхютъл.

"Ние сме с високо вдигнати глави след тази героична битка. Горди сме от нашето представяне. Невероятно е, че издържахме след всичко, което беше срещу нас. Разбирам разочарованието на своите играчи. Останах впечатлен, че след ударите срещу нас останахме в играта."

"От наша гледна точка съдията съсипа мача, навярно цели два мача. Играхме 75 минути с човек по-малко и това ще се усети в събота. Той можеше да даде дузпа за нас и през второто полувреме, когато Огюстен беше фаулиран в наказателното поле. Снощи на терена имаше 22 актьори и един, който не издържа на темпото им", добави австриецът.