Треньорът на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес помилва Артуро Видал и го включи в групата за мача с РБ Лайпциг днес, след като стана ясно, че чилиецът се е забъркал в пореден пиянски скандал, при който е имало и сбиване.

На вчерашната пресконференция Хайнкес се изказа доста дипломатично, когато беше попитан дали ще накаже сърцатия халф. 72-годишният специалист уточни, че всеки играч има право да излиза вечер.

Според вестник "Билд" обаче строгият Хайнкес все пак е наложил забрана на Артуро, но тя не е свързана с нощния живот, а с поведението му на терена. От днес южноамериканецът няма право да получава червени картони.

Срещу РБ Лайпциг в сряда Видал получи жълт картон и беше заменен още в 57-ата минута заради опасността да бъде изгонен. Това не му се случва за първи път под ръководството на Дон Юп.

"Играта му беше твърде рискова. Това е нещо, което винаги повтарям на отбора си - излизаме на терена с 11 души и го напускаме в същия числен състав", заяви Хайнкес, който си спомни любопитна случка от времето в Байер Леверкузен, когато за първи път тренираше Крал Артур(о).

"Гостувахме на Фрайбург и след 10 минути той получи жълт картон, после влезе твърдо. Камикадзе! В 29-ата минута аз му показах червения картон и го смених. Знаех колко е агресивен и как играе футбол. Не можеше да разбере решението ми и искаше да се връща обратно в Чили. Казах на шефовете "оставете го да се качи на самолета". След това с Артуро станахме големи приятели", добави наставникът.