Треньорът на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес разкри, че упоритата денонощна работа на целия екип покрай него стои в основата на обрата, който настъпи на върха в Бундеслигата.

Както е известно, само допреди няколко седмици баварците изоставаха с пет точки от Борусия Дортмунд, но след успеха с 3:1 днес вече водят с шест пункта на "жълто-черните".

"Днес ние играхме изключителен футбол срещу един много добър отбор, особено през първото полувреме. Борусия имаше две чисти голови възможности, но Свен Улрайх ги спаси. Отборът ми е мотивиран на 100% и аз го поздравявам, като цяло представянето ни беше супер", обясни 72-годишният специалист.

"Трябваше да държим топката ниско на терена. Само преди четири седмици никой не очакваше, че ще се намираме в тази позиция - да водим с шест точки на Борусия и с четири на РБ Лайпциг. Но ние стигнахме дотук с много работа."

"През последните четири седмици и половина работихме изключително във всеки един аспект - на тренировъчния терен и извън него. Трябва да отправя комплимент и на медицинския ни екип. Лекарите и физиотерапевтите ни работиха денонощно, защото играчите ни бяха натрупали голяма умора", добави Дон Юп.