Германският шампион Байерн Мюнхен може да привлече Фернандо Торес през зимата за заместник на Роберт Левандовски в атака, пише вестник "Тагесцайтунг". Още преди няколко дни Cadena Ser информира, че Ел Ниньо мисли да напусне Мадрид през януари, защото не е доволен от статута си на резерва. 

Интересното е, че според правилата на УЕФА всеки клуб може да привлече през януари по един футболист, който е играл за друг клуб в турнира същия сезон.  Договорът на Торес с "дюшекчиите" изтича в края на този сезон и затова той ще излезе евтино на Байерн, ако германците предприемат офанзива по привличането му.

Според мюнхенското издание другите два варианта за резерва на Левандовски този сезон са нападателят на Арсенал Оливие Жиру и бившият стрелец на Херта и Борусия Дортмунд Адриан Рамос. Жиру също не играе редовно за лондончани заради привличането на Александър Лаказет, а колумбиецът носи екипа Гранада, където играе под наем от китайския Лифан.

Едно е сигурно към този момент - Байерн ще купи нов нападател по личното настояване на треньора Юп Хайнкес и спортния директор Хасан Салихамиджич.