Нападателят на германския хегемон Байерн Мюнхен Роберт Левандовски показа, че притежава кураж, след като отново коментира трансферната политика на баварския колос.

Полякът си навлече гнева на ръководството през септември, когато заяви, че клубът трябва да инвестира повече средства за играчи, след като до момента най-скъпата покупка е за не повече от 40 милиона евро (б.р. Корентен Толисо беше закупен за 41.5 млн. евро).

"Ние имаме добър отбор, но футболистите остаряват. Всеки клуб се нуждае на всеки 2-3 години от нови топ-играчи, за да може отборът да се освежи. Новите вкарват свежа кръв и ново качество в съблекалнята. Вижте колко големи суми плащат за играчи други клубове. Байерн трябва да се бори за най-добрите и да бъде по-креативен", отсече Левандовски пред Ройтерс.

В момента цели осем футболисти на Байерн гонят границата от 30 години или са по-възрастни. В тази категория попада и самият Роберт, който е на 29 години.

В Германия очакват с нетърпение реакцията на изпълнителния директор Карл-Хайнц Румениге, който бе заплашил Левандовски, че ще си докара стрес, ако отново коментира клубната политика...

Според мнозина изказванията на Левандовски са с цел да форсира свой трансфер в Реал Мадрид в края на сезона. Не е ясно дали този път обаче снайперистът няма да получи сериозно наказание под формата на глоба и оставане извън групата.

Големият проблем пред Байерн е, че Роберт няма алтернатива на върха на атаката. Поради тази причина през зимата със сигурност ще бъде закупен още един централен нападател.