Контузеният вратар на Байерн Мюнхен Мануел Нойер няма да се завърне в игра през януари, както се предполагаше до момента. Мрачната прогноза направи най-тиражния европейски вестник "Билд".

Най-добрият страж на планетата в четири от последните пет години беше опериран на 20 септември заради повторно счупване на костица в стъпалото.

Изданието твърди, че Нойер ще трябва да остане допълнителни 4-5 седмици в лазарета, което не кореспондира със собствените му очаквания да се появи на терена в началото на 2018 година. 

Според специалисти подобен тип деликатни травми в областта на стъпалото могат да отнемат и 6 месеца до пълно възстановяване. Проблемът за Нойер е, че той не получава тази контузия за първи път и дори беше признал наскоро, че от години играе със специален винт в крака.

"Билд" твърди, че Нойер няма да се завърне в игра по-рано от месец март, когато започват и големите битки от сезона. Интересното е, че Ману се е доверил на доскорошния главен лекар на Байерн Фолкер Браун, който продължава да следи състоянието му.

Както е известно, Нойер публично защити Браун пред медиите, след като последният беше разкритикуван остро за контузията му. Медикът официално напусна клуба по собствено желание, но вчера се появи информация, че е бил натирен заради грешни диагнози, които е поставил на Давид Алаба и Джером Боатенг.