Шампионът в Бундеслигата Байерн Мюнхен може да привлече през януари нападателя на Арсенал Оливие Жиру, твърди пресата в Германия. Ръководството на баварците вижда във френския таран отличен заместник на полския голмайстор Роберт Левандовски, който от началото на сезона е играл в 17 от всички 18 мача на тима.

29-годишният Левандовски има 15 гола от началото на сезона, а единственият друг типичен централен нападател в клуба е 23-годишният Кваси Окиере Врийд, който играе за "Б" отбора на баварците. "За мен би било много по-лесно, ако трябва да играя с по 15-20 минути на мач по-малко", заяви наскоро Левандовски.

Според "Билд" Байерн сериозно проучва възможността да привлече Жиру, който все още няма нито един мач като титуляр във Висшата лига от началото на сезона, след като загуби мястото си в стартовата единадесетица за сметка на новото попълнение Александър Лаказет.

През лятото Жиру бе силно желан от вече бившия наставник на Евертън Роналд Куман, но тогава французинът заяви, че няма намерение да напуска клуба и ще се бори за титулярно място.