Байерн Мюнхен удари с 2:1 Андерлехт в Белгия и записа нова победа с треньор Юп Хайнкес.

Баварците обаче почти сигурно ще завършат на второ място в Група "В", където истински терминатор е ПСЖ. Французите този път се изгавриха със Селтик.

Головете за Байерн забиха Роберт Левандовски (51) и Корентин Толисо (77), точен за домакините бе Софиане Хани (63). Като цяло Байерн контролираше мача, искаше повече победата и заслужено си взе трите точки.

По този начин баварците продължават напред, докато Андерлехт е без спечелена точка кръг преди края на груповата фаза на турнира. 


Срещата в Белгия започна скучновато, като действията още в началото се развиваха основно в средата на терена, без каквито и да било голови възможности. Двата отбора разчитаха на многоходови разигравания, които с нищо не затрудняваха двамата вратари.

В 8-ата минута Лукаш Теодорчик от състава на Андерлехт стреля мощно от дъгата на наказателното поле, но не се стигна до гол. Отговорът на гостите бе неточен удар на Себастиан Руди.

Това бяха и двете най-вълнуващи моменти в първия половин час игра. В 35-ата минута Ариен Робен навърза отбраната на домакините, но се замота и бе блокиран от защитник на Андерлехт.

Малко по-късно Лукаш Теодорчик отново се опита да вкара с далечен удар, но нямаше шанс. Преди края на полувремето Байерн се наложи да прави принудителна смяна, като на мястото на Тиаго в игра се появи Хамес Родригес.

Втората част започна с гол за Байерн. В 51-ата минута Корентин Толисо асистира на Роберт Левандовски и той опъна мрежата на Андерлехт за 0:1.

Малко по-късно Левандовски изпусна страхотен шанс и можеше още тук да реши мача. След час игра отново Лукаш Теодорчик се опита да вкара, но парти топката в тялото на защитник на Байерн.

Три минути по-късно домакините изравниха. Тогава Лукаш Теодорчик намери Софиане Хани и той вкара за 1:1. Последваха силни минути за Байерн, но последователно Роберт Левандовски и Хави Мартинес пропуснаха да отбележат.

Баварците продължиха да натискат и заслужено отново поведоха. В 77-ата минута Джошуа Кимич намери Корентин Толисо и той с глава опъна мрежата за 1:2.

До края Андерлехт се хвърли в атаки, но не успя да вкара и така Байерн си взе победата и зарадва феновете си.