Германският хегемон Байерн Мюнхен може да завърши годината без крилото си Ариен Робен, тъй като бързакът е измъчван от мистериозна контузия със засегнат нерв.

"Лалето" излезе извън строя преди две седмици, когато получи мускулна контузия в мача с Андерлехт в Шампионската лига. В Мюнхен очакваха неговото завръщане срещу ПСЖ вчера, но състоянието му не позволява да играе.

"При Ариен ситуацията е сложна, защото не можем да направим прогноза. Контузията му не е тежка, но не знаем кога ще отшуми. Навярно след около две седмици", коментира треньорът Юп Хайнкес след боя над парижани. Германските медии разкриват, че става дума за ишиас заради засягане на седалищния нерв. 

В Байерн са притеснени и за Кингсли Коман, който буквално скри топката на Неймар и компания снощи. Записалият две асистенции французин има болки в лявото бедро.

През последните седмици Коман играе изключително силно, като той беше с основна заслуга и за друга победа с 3:1 - тази над Хановер в събота. Тогава Кингсли вкара важния втори гол и изработи дузпата преди третия.