Германският първенец Байерн Мюнхен ще получи допълнителни 10 милиона евро от.... мъката в Дортмунд и Лайпциг, гръмна вестник "Билд".

Както е известно, баварците останаха единственият представител на Германия в Шампионската лига този сезон, след като носителят на Купата на Борусия Дортмунд и вицешампионът РазенБалшпорт Лайпциг отпаднаха от турнира, продължавайки напред в Лига Европа. Допълнителните постъпления за мюнхенци ще дойдат от спонсори и от телевизионни права. 

Германските участници си делят точно 70 милиона евро от приходите за телевизионни права. Половината от сумата се определя от мястото в крайното класиране на Бундеслигата за миналия сезон. Така Байерн получава 45% (16 млн. евро), РБ е с 35% (12 млн. евро), а Борусия - с 20% (7 млн. евро).

Втората половина от сумата се калкулира според изиграните мачове. Тъй като Борусия и РБ записват само 6 мача, те остават без планирани приходи от евентуално участие във фазата на елиминациите. Сметките показват, че само за осминафиналните си срещи Байерн ще прилапа с 6 милиона евро повече, в сравнение с миналия сезон. При достигане до финал, сумата ще стане над 10 милиона евро.