Легендата на Байерн Мюнхен и Германия Паул Брайтнер има революционна идея бивши футболисти да бъдат обучавани за професионални съдии. Причина за реакцията на световния шампион са множеството грешки допускани не само от арбитрите по време на мачовете, но и от техните колеги, които дават съвети чрез системата за видеонаблюдение VAR.

През този сезон вече се стигна до доста дискусионни моменти, които поставиха в неудобна ситуация арбитрите. Играчи, треньори и ръководители са бесни, че се отменят голове, дузпи и дори червени картони, като по този начин се отнема от автентичността на мачовете.

"Като първа крачка трябва да се направи така, че бивши футболисти да бъдат съветници на видео-съдиите в Кьолн, когато се гледат ситуациите", започна своето изказване Брайтнер, който е бивш ас на Байерн и Реал, а през 1974 година е един от героите на финала на световното.

"Втората крачка е бивши футболисти да бъдат обучавани и да бъдат направени съдии! Като бивши играчи те ще бъдат съпричастни, защото на терена знаеш две крачки преди шпагата дали ще играеш с топката, или ще удариш крака на съперника."

"Не обвинявам съдиите, но на тях им липсва вътрешното усещане. За съжаление видео повторенията в настоящата си форма са компрометирани. Футболът не стана по-справедлив, както се очакваше.Това може да се промени, ако бивши футболисти станат съдии", добави Брайтнер пред вестник "Билд".