Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге остана доволен от календарната 2017 година и предупреди, че победата с 3:1 над ПСЖ този месец е сигнал към футболна Европа.

"През лятото празнувахме пета поредна титла на Германия, дошла с голяма разлика в точките. Байерн не е имал такава ера на доминация дори в златните си времена през 70-те години на миналия век", отбеляза Кале пред клубното списание.

"Всяка година, в която имаме възможността да празнуваме на балкона на кметството е успешна. Но аз мисля и за вълнуващите мачове в Шампионската лига, като гръмките победи над Арсенал и горчивото отпадане от Реал Мадрид. Нашият отбор показа невероятния си характер в онази вечер и заслужаваше да продължи напред."

"С удоволствие всички в Байерн ще си спомняме и за победата с 3:1 над ПСЖ. Тя беше много важна за Юп Хайнкес, за играчите и за целия клуб. Ставаше дума за престиж, но това беше и сигнал към Европа - ние не само можем да издържим на темпото на най-добрите, но и да ги побеждаваме", добави Румениге.