Българинът Красимир Анев записа рекордно класиране в кариерата си, след като финишира седми в преследването на 12.5 километра за мъже от Световната купа по биатлон в италианския зимен център Антхолц-Антерселва.

Това бе последното индивидуално състезание в биатлона преди олимпийските игри в Сочи. Анев, който вчера бе девети в спринта, днес завърши без грешка в четири си стрелби, изминавайки дистанцията за 31:38.7 минути.

Той показа, че е във форма преди олимпиадата. Анев бе трети след третата стрелба, втори след последната и малко не му достигна да запази мястото си на подиума, съобщава БТА.

Втора поредна победа постигна Зимон Шемп (Германия), който записа време от 31.20.6 минути с две грешки в стрелбата.

Състезанието беше изключително успешно за българския тим, след като Владимир Илиев завърши 15-и също бе без грешка на огневия рубеж и на 37.9 секунди от победителя.

Втори на 1.5 секунди се нареди Жан-Гийом Беатрикс (Франция), който пропусна една мишена в последната си стрелба. Хенрик Л'Абе-Лунд (Норвегия) завърши трети с два пропусна и изоставане от 4.8 секунди, пред сънародника си Оле Ейнар Бьорндален, който с една грешка финишира на 8.0 секунди.

Красимир Анев е на 18.1 секунди след Шемп. Носителят на Световната купа Мартен Фуркад (Франция) завърши девети на 23.6 секунди с четири пропуска на огневия рубеж.

В генералното класиране за Световната купа след 13 от общо 26 старта начело е Мартен Фуркад (Франция) с 534 точки, следван от Емил Хегле Свендсен (Норвегия) с 413 точки и Зимон Шемп (Германия) с 370 точки.

Красимир Анев се изкачи на 47-о място със 75 точки, Владимир Илиев е 59-и с 40 точки, а Михаил Клечеров - 94-и с 5 точки.