Хокеистите на Нешвил Предатърс продължават да впечатляват с представянето си и вече са само на победа от големия финал в НХЛ. 

Хищниците надвиха Анахайм като гости с 3:1 в мач №5, за да поведат с 3-2 във финала на Западната конференция и могат да приключат нещата в следващия сблъсък, в който ще бъдат домакини. 

Преди мача стана ясно, че центърът Райън Йохансен повече няма да играе през сезона заради контузия, но и това не помогна на Патоците, които все пак поведоха чрез Крис Уогнър във втората третина. 

Колин Уилсън обаче изравни при пауърплей 41 секунди преди края на периода, а в третия Понтус Аберг направи добавка след удар на Филип Форсберг, за да даде аванс на отбора си, вкарвайки първия си гол в плейофите в кариерата, което се оказа и решаващо. В края Остин Уотсън отбеляза на празна врата, за да гарантира триумфа. 

Лошите новини за Анахайм са свързани с това, че загуби вратаря си Джон Гибсън поради травма, а и Рикард Ракел не игра, което поставя отбора в трудна позиция преди следващия мач.