Кубрат Пулев направи поредна голяма крачка към мечтан двубой с Владимир Кличко, след като победи руснака Александър Устинов.

Българинът доминираше през цялата среща, а в 11-я рунд нокаутира съперника си, който е висок 202 см и тежи почти 140 кг.

Така Пулев защити европейската си и междуконтинентална титла версия ИБФ и вече официално е претендент номер 1 за титлата, която се държи от по-малкия от братята Кличко - Владимир.

За Устинов това бе първа загуба в 28 мача. Досега той имаше 27 победи, 21 от които с нокаут. За Пулев това бе 17-та поредна победа и 9-ти нокаут.




Първият рунд бе сравнително равностоен, като руснакът успешно прилагаше по-големия си размах.

Във втория обаче Кобрата започна да вкарва чисти и тежки удари и сериозно респектира далеч по-тежкия си съперник, който в един момент дори отстъпи центъра на ринга.

В началото на третия Устинов започна много агресивно, но след като Пулев устоя натиска, отново започна да демонстрира по-добрата си техника.

В четвъртия рунд по-добрата физическа форма на Пулев сякаш започна да дава разлика. Устинов изглеждаше уморен и бавен, а Пулев започна да вкарва безпроблемно удар след удар. Особено ефективен бе левият му прав.

В петия и шестия рунд българинът продължи да обработва лицето на съперника, което бе цялото в кръв, а окото му бе започнало да отича.

В седмия рунд Пулев нанесе поредната доза тежки удари, но в края му получи много силно кроше точно в брадичката. За щастие обаче нашият боксьор не се зашемети.

В началото на 8-я рунд Устинов вкара още един тежък удар, след който Пулев дори леко се олюля. Все пак обаче той продължи без проблем и до края на рунда доминираше с по-точни удари.

В следващите два рунда българинът вдигна още повече оборотите и особено в 10-тия рунд бе близо до това да нокаутира съперника.

В 11-я рунд обаче Устинов вече не издържа и клекна под ударите на Пулев, след което не успя да се изправи навреме.