Илайджа МакКол (САЩ) отрече информациите, че ще се боксира срещу българина Кубрат Пулев на гала-вечер в германския град Рощок на 5 април (събота).

От промоутърската компания на Пулев - "Зауерланд" вече официално обявиха, че се постигнали договорка за 8-рундов мач в тежка категория между двамата, но такъв в крайна сметка няма да има.

МакКол, който е син на бившия световен шампион в тежка категория на WBC Оливър МакКол, обаче е категоричен, че няма да излезе срещу номер 1 в световната ранглиста на IBF.

"Това не е вярно и не може да се случи. Те се опитаха да ме притиснат да подпиша договор само срещу 10 хиляди долара, за да се бия срещу претендент номер 1".

"Искат да ме използват срещу трохи. Все още продължават да ме притискат, но аз нямам намерение да участвам. Още повече, че мачът е след четири дни. Не знам кой е Кубрат Пулев, но аз не съм човекът, който ще се съгласи при тези условия", коментира американецът, цитиран от БТА.

26-годишният МакКол има 12 победи (11 с нокуат), 3 поражения и 1 равен мач в професионалната си кариера досега. Той обаче загуби два от последните си три мача в последните 15 месеца.

"Кариерата ми е в деликатен момент, защото допуснах някои загуби. Именно затова следващият мач ще бъде много важен за бъдещето ми. Трябва да обмисля всичко внимателно и да избирам умно", коментира още МакКол.