Борецът Александър Костадинов стана европейски шампион в класически стил в категория до 59 кг на шампионата на Стария континент във Вантаа (Финландия).

Костадинов, който е световен шампион за юноши и трети от Евро 2012 при мъжете, завоюва по безапелационен начин златния медал, постигайки най-убедителната победа на финала.

Той имаше нужда само от 100 секунди, за да постигне технически туш над молдовския си противник Виктор Чобану с резултат 11:0, като още в 26-ата секунда резултатът вече беше 6:0 в полза на Сашо.

Това е второ злата за България на европейското първенство, след като вчера Станка Златева се завърна триумфално на тепиха.

Костадинов, който през този сезон стана носител на златния пояс "Никола Петров", грабна златото след пет чудесни победи.

Той започна с успех над финландеца Халапаеки с 10:6, след това се справи с арменеца Асланян, №1 в света при юношите за 2013-а, с инфарктно 3:3.

На четвъртфиналите българинът елиминира и руснака Иван Куйляков, който е световен и европейски вицешампион за миналата година, с 4:3. На полуфинала нашето момче преодоля и сърбина Фриш с 2:1.