Кубрат Пулев постигна своята юбилейна победа номер 20 на професионалния ринг, след като преби хърватина Ивица Перкович по време на боксовата галавечер в Рощок, Германия.

Противникът на българина се отказа едва след едва три рунда, след като не издържа на натиска от страна на Кобрата. Българският боксьор не остави абсолютно никакви шансове на хърватина. В този мач Пулев не бе заложил интернационалната си титла от международната боксова федерация.

Пулев имаше сериозни проблеми при намирането на противник, след като Илайджа Маккол се отказа във вторник от мач с него, а след това пропаднаха и вариантите за двубои срещу Давейко и Джони Хюз. В крайна сметка се стигна до мача с Перкович, който има в кариерата си 20 победи и 23 загуби.

Още в първите секунди на срещата се видя, че разликата между класите на двамата е огромна. Кобрата използваше първия рунд предимно за опознаване на противника, но владееше напълно инициативата в него.

Във втория рунд българския боксьор активизира значително играта си и нанесе много тежки удари в лицето на опонента си, като в крайна сметка разкървави носа му.

В третия рунд хърватинът показа сериозна умора и бе постоянно близо до въжетата, а Кобрата доминираше напълно. В крайна сметка хърватинът се отказа след третия рунд и така нашето момче записа своята юбилейна 20-а победа на ринга в професионалния бокс.