Световният и европейски вицешампион от 2013-та година Владимир Дубов се върна с титла на тепиха.

След провала на първенството на континента във Вантаа (Финландия) през април националът ликува с титлата в кат. до 61 килограма на държавното първенство по свободна борба в Бургас.

На финала бесарабският българин победи Стефан Иванов с 14:3, а преди това записа две победи с технически туш. Злато грабна и Мирослав Киров, който на европейското първенство във Вантаа взе бронз.

В кат. до 74 кг старозагорецът бе безапелационен - две победи с технически туш и туш, а на финала сломи и съпротивата на един от основните си конкуренти в категорията Иван Деливерски - 7:2.

Киров взе и приза за най-техничен борец на шампионата. В тежка категория до 125 килограма ликува Любен Илиев, бронзов медалист от Евро 2013.

Националът постигна 4 победи с категоричното 10:0, а на финала негова жертва стана Атанас Дончев. Илиев вдигна и приза за най-резултатен борец на първенството.

При най-леките до 57 кг Георги Вангелов не допусна изненада на финала, като в оспорвана среща надделя над един от основните си съперници в категорията Мехмед Фераим с 3:1.

Наскоро Вангелов взе участие в демонстративна среща и взе победа за отбора на света срещу САЩ в Ню Йорк, съобщава БТА.