Легендарният американски боксьор Майк Тайсън на 27 октомври ще стане член на Съюза на писателите на Русия.

Това съобщи на ТАСС промоторът Владимир Хрюнов, цитиран от БТА. На 27 октомври в Москва ще бъде презентацията на книгата "Тайсън. Безпощадната истина".

"На Майк задочно ще му бъде връчен членски билет на Съюза на писателите на Русия", съобщи Хрюнов. Самият Тайсън ще посети Москва през ноември и ще бъде гост на боксова вечер, в която ще участва бившият световен шампион, руснакът Руслан Проводников.

Майк Тайсън два пъти е получавал сертификат за Книгата на рекордите на Гинес: за най-голям брой бързи нокаути и за това, че стана най-младият световен шампион по бокс за професионалисти в тежка категория.

Амерканецът нееднократно е обявяван за "боксьор на годината", той е включен в няколко зали на боксовата слава и се смята за един от най-добрите боксьори на нашето време за всички категории. Т

айсън лежа три години в затвор в периода 1992-1995 година за изнасилване. През 1997 година той отхапа парче от ухото на Ивендър Холифийлд по време на мач за световна титла. През 2005 година Майк Тайсън завърши кариерата си на професионален боксьор.