Дъгоочакваният боксов мега-сблъсък между Флойд Мейуедър и Мани Пакиао (Филипини) ще се проведе на 2-и май в Лас Вегас (САЩ), съобщава агенция Ройтерс.

Американецът е световен шампион по бокс за професионалисти в пет различни категории, а Пакиао е световен шампион в категория до 66,7 килограма на Световната боксова организация.

"Целият свят очакваше това и то се случи. Договорът е подписан. Обещах на феновете, че ще направя това и удържах думата си. На 2-и май ние ще напишем история", каза Флойд Мейуедър.

"Това ще бъде най-голямото събитие в историята на спорта. Аз съм най-добрият за всички времена и този бой ще бъде чудесна възможност да покажа уменията си и да победя."

"Мани ще се опита да направи това, което 47 преди него не успяха да сторят. Той няма да успее, ще бъде №48 в списъка ми", добави високомерно американският състезател.

Мани Пакиао бе доста по-сдържан в коментарите си: "Щастлив съм, че аз и Флойд ще дадем на феновете това, което искаха през последните години. Те чакаха достатъчно дълго и го заслужават".

"За мен е част да бъда част от това историческо събитие. Посвещавам този мач на всички фенове, които искаха той да се състои. Искам да донеса още слава на Филипините и на сънародниците  си по света".

Медиите сравняват двубоя с мача за световното титла в свръхтежка категория от 1975 година между Мохамед Али и Джо Фрейзър, останал в историята като "Трилърът от Манила".

Очаква се Флойд Мейуедър да вземе 120 милиона щатски долара от мача, а за Пакиао остават 80 милиона долара.