Олимпийският шампион по вдигане на тежести Милен Добрев е бил намерен мъртъв в дома си в Пловдив. Информацията за това е потвърдена от ОД МВР.

Около 13.30 часа е бил подаден сигнал на телефон 112. Веднага на място са пристигнали служители на Трето РПУ и са започнали оглед.

Бащата на 35-годишния щангист Атанас е открил тялото на сина си цялото посиняло. Според първоначална информация става въпрос за тежък инфаркт, който е покосил шампиона от Олимпиадата в Атина през 2004 година.

Милен е роден на 22 февруари 1980 година в Пловдив. Започва да тренира вдигане на тежести в клуб "Марица-Олимп" при треньора Кръстю Милев.

През през 1996 г. на европейското първенство за юноши в Бургас, където печели бронзов медал в категория до 70 кг. и показва, че има голямо бъдеще.

Става световен шампион на първенството във Ванкувър (2003). Европейски шампион (2003 и 2004). Световен шампион от първенството в Киев (2004).

Печели златен медал от олимпиадата в Атина през 2004 в категория до 94 кг. Слага край на кариерата си след серия от тежки контузии в навечерието на олимпиадата в Пекин (2008).

Милен Добрев е последният българин с олимпийска титла по вдигане на тежести. Той е живял сам апартамента си в Пловдив. Бил разделен със съпругата си Кирилка и малкото им дете, които живеят в Бургас.