Още по темата

 

В хранителната добавка, използвана от щангистите има станозолол. Това потвърди Световната антидопинговата агенция, която е получила резултатите от акредитираната от нея лаборатория в Кьолн.

Доказателството от втората лаборатория, която изследва добавките на българските щангисти, бе изпратено в писмо от Международната федерация по вдигане на тежести до родната централа.

Още по темата

 

Резултатът напълно съвпада с този, получен от лабораторията в град Хамбург по изследване, поръчано от Българската агенция по безопасност на храните, на същата хранителна добавка Трибест.

И двете доказват наличието на станозолол в хранителната добавка, чийто прием е причинил положителните допинг проби на 11-те български състезатели по вдигане на тежести.

Предстои разглеждане на случая от компетентен орган на Международната федерация по вдигане на тежести и неговото решаване съгласно нейните антидопингови правила и разпоредбите на Световния антидопонгов кодекс, съобщиха от пресслужбата на Министерство на младежта и спорта.

Преди два дни излязоха пробите от лаборатория "Еврофинс" в Хамбург. В тази връзка от Агенцията по безопасност на храните обявиха, че ще унищожат добавката "Трайбест" и ще съставят акт на производителя й.