Владимир Кличко губи постепенно огромното си предимство срещу своите съперници, категоричен беше американският боксьор Деонтей Уайлдър след победата на украинеца срещу Брайънт Дженингс.

Още по темата

 

Уайлдър, носител на титлата на Световния боксов съвет (WBC), най-вероятно ще се изправи срещу Кличко през 2016 година, когато двамата ще оспорват абсолютната титла в тежка категория.

"Стана страхотен мач и точно заради това бях в залата. За мен той се явяваше по-скоро начин да разузная Кличко. Видях това, което исках. Мога да кажа, че Кличко постепенно губи своята преднина срещу останалите. Горд съм от представянето на Брайънт Дженингс, защото той свърши страхотна работа на ринга. Той даде всичко от себе си, но сега е време светът да отправи поглед към Кличко и Уалйдър. Искам това да бъде най-големият мач в историята на бокса", каза Уайлдър, който има 33 победи на професионалния ринг и не е губил мач до момента. 32 от победите на американеца са с нокаут.

Уайлдър поднови тренировки на 20 април, след като получи фрактура в дясната ръка при победата над Бърмейн Стивърн в битката за титлата на Световния боксов съвет. Това го превърна в първия американец с пояс в тежката категория от 2006 година насам.

Междувременно, Уайлдър ще присъства на "най-голямата битка в историята на бокса" между Мани Пакияо и Флойд Мейуедър в събота вечер във Вегас. Най-евтините билети за боя възлизат на 5245 долара, докато най-скъпите надхвърлят 100 хиляди.

"Цените на тези билети, човече, Боже. . . Важно е световният шампион да присъства на този мач, но благодаря на Господ, че няма да има нужда да плащам за билет. Тези момчета правят толкова пари, че един реванш ще им донесе още повече. Мейуедър най-вероятно ще спечели, но ако мачът продължи дълго, победата ще бъде за Мани. Ако трябва да избирам, Флойд ще бъде победител. Той има много да губи, а Мани - не. И двамата получиха мача, който искаха. Време е да видим кой е най-добрият", добави Уайлдър.