Американецът Флойд Мейуедър продължава да бъде без загуба на професионалния ринг, след като надви в "мача на века" филипинеца Мани Пакяо след съдийско решение.

Сблъсъкът се състоя в Лас Вегас и бе най-очакваният боксов мач през последнитe 20 години, а американецът показа защо толкова години е тотален хегемон в категорията си и няма загуба.

И тримата съдии бях единодушни в оценките си - 118-110, 116-112 и 116-112 в полза на Флойд - джуниър.

Срещата бе за три от световните титли на американеца в полусредна категория и двамата наблегнаха повече на тактиката, отколкото на емоционалните действия на ринга. Успехът е 48-и за Флойд в кариерата му от също толкова мача, а загубата е 6-а в кариерата на Пакяо, който има на сметката си 57 победи сред които 38 с нокаут.

След днешния успех на Мейуедър последният човек, който го е побеждавал на ринга, макар и тогава мачът да бе на аматьорско ниво, продължава да бъде нашият Серафим Тодоров на Олимпиадата в Атланта през 1996 година.

Срещата между Флойд и Мани започна с близо час забавяне заради претоварване на системата на телевизионните оператори, като американецът започна мача точно в негов стил - с много контраатаки и движения на ринга.

Мани имаше проблеми през първите три рунда, но в четвъртия се активизира и вкара съперника си във въжетата, а освен това нанесе серия от хубави удари. 

Пакяо натисна здраво опонента си и в шестия рунд, като постепенно мачът се превърна в тактическа битка, а Мейуедър успяваше да направи малка разлика в оспорваните рундове до края.

Той имаше особено предимство в последните три рунда, а освен това тактиката му за защита бе перфектна и филипинецът така и не успя да "пробие" своя противник. 

Двубоят бе предшестван от шоу. Сред феновете в залата в Лас Вегас бяха световни знаменитости като Майк Тайсън, Междик Джонсън, Парис Хилтън, Стинг, Джей Зи, Бийонсе, Дензъл Уошингтън и Джъстин Бийбър.

Победителят прибира невероятните 150 милиона долара от общо 250-те милиона от мача.