Още по темата

 

Филипинският боксьор Мани Пакиао не смята да прекратява кариерата си след поражението от американеца Флойд Мейуедър, заяви пред ТАСС шефът на промоутърската компания Топ Ранк - Боб Аръм.

Именно Топ Ранк представлява интересите Пакиао. 12-рундовият мач, наричен от много хора Боят на века, се проведе в ранните часове на неделя на ринга в хотел MGM Grand в Лас Вегас и завърши с победа на американеца по точки.

И тримата съдии бяха единодушни в решението си и дадоха победата на Мейуедър със 118:110, 116:112, 116:112. Малко по-късно филипинецът заяви, че преди мача е контузил дясното си рамо и това е причината за предпазливата игра.

"Мани е отличен боксьор, той няма никакво намерение да завършва кариерата си. Пакиао планира да се състезава на този етап поне до края на 2016-а година", каза Аръм.

Филипинецът се раздели с титлата си световен шампион във версия Световна боксова организация (WBO) в категория до 66,68 кг. Поражението за него е шесто в кариерата при 57 победи (38 от тях с нокаут) и 2 равни мача.