Флойд Мейуедър заклейми Мани Пакиао като "страхливец". Американският боксьор също така заяви, че няма да даде реванш на филипинския си съперник.

Мейуедър победи убедително по точки Пакиао в "Мача на века", който се проведе в Лас Вегас миналия уикенд. По-късно пък Пакиао разкри, че се е бил с контузия в рамото, която получил по време на тренировка. Филипинецът вече се похвали, че операцията на контузеното място е преминала успешно, като ще се възстановява в следващата година.

Веднага след двубоя се заговори за реванш между двамата велики боксьори, като първоначално американецът изрази съгласие с подобен вариант. В телевизионно интервю, което ще бъде излъчено в събота обаче, Мейуедър нападна своя опонент.

"Извинения, извинения, извинения. Той бе бърз. Лявата му ръка бе бърза. Дясната също. Нападаше и с двете си ръце, удряше бързо и силно", казва Мейуедър.

"Не му вярвам на простотиите. Не мисля, че и хората искат да му вярват. Той загуби. И го знае. Загубих голяма част от уважението си към него след всичко това", добавя американецът, който продължава да няма загуба на професионалния ринг.

След мача Мейуедър е пуснал съобщение до ESPN, в което казва, че е готов да даде реванш на Пакиао, след като се възстанови от контузията. Американецът обаче признава, че през септември ще изиграе своя 49-и и последен мач в кариерата.

"Дали писах на Стивън Смит за реванш? Да, но сега си промених мнение. На този етап не виждам това да се случи, защото той не може да губи и е страхливец. Ако загубиш, приеми го и кажи: "Мейуедър, ти си по-добрият боксьор", каза още американецът.