Голяма радост споходи талантите ни по бокс, които днес успяха да се щракнат с Димитър Бербатов. Те засякоха звездата пред сектор "В" на националния стадион, съобщава "Стандарт".

Митко очевидно отиваше на среща с мениджъра си Емо Данчев. По-късно двамата се видяха и с министъра на спорта Красен Кралев заради академията, която звездата планира да отвори срещу "Арена Армеец".

Боксьорите побързаха да се похвалят със снимките във Фейсбук. Особено щастлив беше Даниел Асенов, известен като Тайсъна от Кукорево. Страхотният ни таланст може да бъде горд и с друго.

Той е получилпредложение да продължи кариерата си в професионалните серии на АИБА. От родната федерация обаче са преценили, че тази стъпка трябва да се отложи поне с година, а и еврошампионът при юношите мечтае за олимпийска квота.

9 национали ще ни представят на европейските игри в Баку. През 2015 г. боксът е с изключително натоварен календар. Освен надпреварата в Азербайджан, има европейско първенство за мъже, на което София е домакин, а в началото на октомври е световният шампионат в Доха.

Класиралите се в топ 3 на всяка категория в Баку ще получат квоти за Мондиала. Същата привилегия ще имат и първите 6 в категория от европейското първенство.