Знаменитият американски професионален боксьор Флойд Мейуедър е спечелил общо между 220 и 230 милиона долара от мача си с филипинеца Мани Пакиао след отчитането на доходите от продажбата на телевизионни права. Това съобщи телевизионният канал ЕСПН, позовавайки се на източник, запознат със ситуацията.

Още по темата

 

Хонорарите на двамата боксьори бяха разпределени в съотношение 60 процента срещу 40 процента в полза на Мейуедър. Пакиао общо е спечелил около 150 милиона долара, но част от тази сума той е длъжен да даде на промотърите - Боб Арум и компанията "Голдън бой промоушън". Мейуедър е освободен от тази част от разходите, тъй като той притежава собствена промоутърска компания.

"Мачът на века" на 2 май в Лас Вегас, в който Мейуедър победи Пакиао по точки, подобри рекорда по броя продажби за платено гледане на мача - над 4,4 милиона души са платили по 100 долара за "пей пър вю" от високо качество и по 90 долара за обикновено качество. Организаторите на мача са спечелили от тези телевизионни продажби на мача над 400 милиона долара, а от продажбата на билети - 72 милиона долара.

По данни на източника на ЕСПН, с отчитане на продажбите на телевизионните прави и билети общата печалба е около 600 милиона долара, което е рекорд в историята на професионалния бокс.