В периода 9-16 септември в гр. Варна разширеният национален отбор на Българска Карате Киокушин Федерация се събира за подготвителен лагер.

Това е контрола преди Световното първенство за мъже и жени на КВЮ, което ще се проведе в руския град Хабаровск през месец октомври.

Под умелото ръководство на Сенсей Николай Рачев и Сенсей Живко Андреев нашите лъвчета ще проведат двуразови тренировки и ще получат много тактически указания.

Заедно с титулярния национален отбор ще тренират и по-младите национали от разширения отбор. Те ще имат възможността да премерят сили с доказаните бойци и да придобият нови знания.

Титулярният състав лети на 30 септември за Русия, където в битката за медалите ще се срещнат с най-титулованите бойци от много международни организации.

На първото световно първенство на КВЮ, което се проведе в България през 2013 г., нашите юнаци завоюваха общо 12 медала.

Александра Маринова и Стилиян Петров спечелиха златни медали и с това останаха в историята като първите световни шампиони в техните категории. Вицешампиони станаха: Александър Команов, Емил Сталев и Николай Йоргов.

Бронзови медалисти бяха: Станислава Бойчева, Айшегюл Шен, Младен Кишев, Иван Команов, Александър Йорданов, Христо Георгиев и  Деян Братков.