Българският боксьор Кубрат Пулев има нов съперник за гала вечерта на 5-ти декември. Това е американецът Морис Харис, който има над 50 мача в кариерата си.

Промяната се налага, тъй като предишният противник на Кобрата се отказа заради контузия. Харис е на 39 години, има 26 победи, 11 от тях са с нокаут. Последната му среща беше на 10 октомври във Венецуела и загуби от руснака Александър Устинов в битка за овакантения пояс в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA).

Пулев пък има 22 успеха, 11 от които с нокаут, и 1 загуба, която дойде преди година с нокаут от Владимир Кличко. "Намираме се в последната седмица на усилени тренировки, в която нямаме право на грешка. Кубрат и Джак Кулкай проведоха сериозни спаринги, докато бяхме в Хановер. Вече се върнахме в нашата база и сме концентрирани върху финалните детайли на работата с момчетата".

"Целта ми е и Кубрат и Джак да бъдат не просто световни шампиони, а за дълго носители на световните титли в своите категории", каза треньорът им Ули Вегнер.