Британецът Тайсън Фюри шокира боксовата общественост, след като детронира Владимир Кличко и така украинецът сдаде титлите си във версии IBF, WBA, WBO и IBO.

Галерия
Мачът се проведе на "Еспирит Арена" в Дюселдорф, а далеч по-неопитния британец спечели след единодушно съдийско решение, след 12 изиграни рунда. Резултатът при точките бе 115:112, 115:112, 116:111 в пола на англичанина.

Това без съмнение е голямата сензация, тъй като букмейкърите тотално отписаха англичанина преди мача.

Самият мач бе до последно под въпрос, тъй като Фюри се оплакваше от настилката на ринга, която според него му е твърде мека, но в крайна сметка от щаба на Кличко удовлетвориха всички негови претенции.

Бяха премахнати няколко от пластовете на ринга, а освен това бяха и нагодени точни ръкавици на британеца, който първоначално се оплака, че дадените му ръкавици са му всъщност малки.

Като цяло мачът бе тактически и през голяма част от рундовете силите бяха изравнени, а в 11-ия рунд вече стана ясно, че Фюри води по точки и Кличко има нужда от нокаут, за да спечели срещата.

Украинецът обаче не достигна до такъв и в крайна сметка се стигна до съдийско решение. Съдиите бяха единодушни - Фюри е краен победител.

За Кличко това бе първа загуба от 11 години насам и общо четвърта в неговата кариера. През миналата година той победи Кубрат Пулев с нокаут.

Фюри отпразнува победата си като запя на ринга и поздрави съпругата си с хита на Aerosmith "I Don't Want To Miss A Thing". Двамата наскоро обявиха, че чакат трето дете.